Днес ще бъде топли и ветровито. В западните райони облачността ще бъде значителна, но все още предимно средна  и висока, докато на изток ще има и слънчеви интервали.

Температурите ще бъдат със стойности, характерни за края на април и ще са от 18 до 23 градуса, малко по-ниски  в крайните северозападни райони, защитени от южния вятър.

През нощта ще остане ветровито, особено в източните райони и северно от планините. Температурите ще бъдат от около 5 градуса на запад до 11-12 градуса в местата с умерен и силен южен вятър в Северна и Източна България.

Сутринта от юг и запад ще започнат превалявания от дъжд. които ще обхващат западната половина на страната. Преваляванията на места ще бъдат придружени от гръмотевици.

Отначало в северозападните части вятърът ще започне да се ориентира от северозапад и с него ще прониква по-студен въздух. В Източна България все още ще духа вятър от юг.

Температурите ще бъдат от 15 до 20 градуса, малко по-ниски в крайните западни и северозападни части.

В Европа от северозапад студен въздух е обхванал голяма част от централните и райони. Там температурите през деня са едноцифрени, облачността е значителна, превалява дъжд, а в планините - сняг. Топло е в източната и част в някои райони, където достига "нашия" топъл въздух. Силните югозападни ветрове отнасят топлия въздух далеч на север и в Киев утре максималната температура ще бъде около 17 градуса.

У нас в четвъртък времето ще бъде предимно облачно, с температури сутрин от 4 до 9 градуса. През деня стойностите ще бъдат от 6-7 градуса по високите полета до 15-17 в крайните източни райони. Над югоизточната половина от страната все още ще вали дъжд. В Дунавската равнина ще духа до умерен западен вятър.

В петък сутрин температурите ще са от около нула градуса по високите западни полета до 5-7 градуса в низините. Облачността ще бъде променлива, почти без валежи. Дневните температури ще са от 11 до 16 градуса, а вятърът ще стихне.

 В събота вятърът ще се ориентира от юг и отново рязко ще се затопли, като дневните стойности ще бъдат от 15 до 20, 21 градуса. През по-голямата част от деня ще остане без валежи, но вечерта срещу неделя от запад на изток ще започнат превалявания от дъжд, които на места отново ще бъдат придружени от гръмотевици.

В Неделя температурите ще се понижат слабо, но ще остават над обичайните за периода.