След кратко прекъсване днес и утре, в края на седмицата се задават нови валежи.

Днес преваляванията ще спрат и  в крайните североизточни райони, а от запад облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево време в западните райони. В Дунавската равнина ще духа  слаб западен вятър, който до края на деня ще спира.

Дневните температури ще са в рамките на обичайните за декември, от 1-2 до около 7 градуса.

През нощта облачността ще намалява до незначителна. Минималните температури ще са от около минус 6 на запад до плюс 2 градуса в Югоизточна България и по морето. В планините ще се появи слаб южен вятър.

Денят ще започне със слънчево време, на места в низините с ниски облаци и мъгли.

Ще се появи вятър от изток, който след обяд в Дунавската равнина щв бъде до умерен.

Дневните температури ще са от около 4 градуса по високите полета и в Северозападна България до 12 в югоизточните райони.

Около и след обяд облачността ще се увеличава, но до вечерта ще остане почти без валежи.

През нощта срещу петък отначало в крайните западни райони ще завали дъжд, който в ще обхваща голяма част от страната. В началото на процеса при отрицателни температури по високите полета са възможни поледици!

Минималните температури в петък ще са от около нулата по високите полета до 12-13 на югоизток и по морето, където ще духа вятър от юг.

Дневните стойности ще са от 4-6 градуса на запад до 16-17 в източните райони.

След обяд от запад валежите ще спират, като значителни количества дъжд ще паднат на места в Източна България.

След временно спиране на валежите, в събота и неделя отново ще вали с различен интензитет  и прекъсвания в много райони. Валежите ще са предимно от дъжд, а сняг ще вали в планините на Западна България. На моменти валежите ще преминават в мокър сняг и по високите полета, както и високите места на Северозападна България, но съществена снежна покривка  извън планините няма да се образува.

Минималните температури през почивните дни ще бъдат от около минус 1 по високите полета до 8-10 градуса на изток, а дневните от 5 до 14 в събота и с 2-3 градуса по-ниски  в неделния ден.

В понеделник над страната ще прониква по-студен въздух и температурите ще се понижат. Преваляванията временно ще преминават в сняг и в по-ниските места на изток, но ще са слаби и ще спират от запад. Повече подробности по този процес очаквайте в следващите дни.