Днес ще бъде облачно с почти повсеместни превалявания от дъжд и сняг.

В източните райони през по-голямата част от деня валежите ще бъдат от дъжд, а сняг ще вали по високите полета на запад, както и в Предбалкана.

Дневните температури днес след обяд ще са от около нула до 2 градуса по високите полета, 2-3 градуса в западната част на Дунавската равнина и до 10-12 в източните райони.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад.

Жълт код за опасно време - валежи и силен вятър, е обявен за днес за всички области в централната и западна част на страната. За Благоевградска, Смолянска и Кърджалийска област кодът е втора степен - оранжев.

През нощта валежите ще продължат, но около и след полунощ от югозапад ще отслабват и в западните и южни райони постепенно ще спират.

Ще духа умерен и силен вятър от запад и северозапад.Температурите утре сутрин ще са от около минус 5-6 по високите полета до 3-4 градуса на места в низините.

След обяд валежите ще спират в цялата страна, последно — в североизточните райони. Облачността над Западна България ще се разкъсва и намалява.

Дневните температури ще достигнат нула-един до около 5 градуса. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад, в процес на отслабване.

В Европа утре топло ще бъде само по Средиземноморието. В западните и централни части температурите ще се понижават, на места ще превали слабо.

За най-студени столици ще се конкурират Москва и... Варшава, с минимални температури, близки до минус 10 и дневни — не много по-високи от минус 5. Студено, с обичайни за декември температури, ще бъде на Балканите.

У нас в четвъртък сутрин ще бъде студено, с температури от около минус 7, минус 8 в местата със снежна покривка до 1-3 градуса над нулата. На изток и в планините ще се появи слаб вятър от юг, а в низините ще се образуват мъгли и ниски облаци.

През деня облачността ще бъде незначителна, а дневните температури ще се повишат спрямо тези от сряда  и ще бъдат от 3-4 градуса на запад до около 12 в югоизточните райони.

Привечер облачността от запад ще се увеличава и през нощта срещу петък от югозапад ще започнат превалявания от дъжд. По високите полета има опасност от поледици. Валежите ще се придвижват на изток, но от запад ще спират. На места е възможно и да прегърми.

Минималните температури ще са от около минус един, минус два по високите полета на запад до 11-12 в източните райони.

Максималните ще достигнат от 5 на запад до 15 в източните райони. До вечерта валежите ще спрат и на изток, а облачността временно ще намалява до незначителна.

В събота от запад облачността отново ще се увеличава и отначало в югозападните райони ще завали дъжд.

По-късно валежите ще обхванат и централните и източни райони, като на места ще бъдат значителни. Дневните температури ще запазят разпределението си в широк интервал от 4-6 градуса на запад до 13-15 в източните райони.