Днес ще бъде облачно. Температурите ще бъдат от 3 градуса по високите полета на запад до 11 градуса в Северозападна и Югоизточна България. В Дунавската равнина ще духа до умерен вятър от северозапад. На места около Стара планина ще превали слаб дъжд, по високите места - слаб сняг.

Утре минималните температури ще са от минус 2 до плюс 3 градуса. През деня облачността ще бъде променлива, често значителна. Вятърът временно ще стихне.
Дневните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса.

В събота повишението на температурите ще продължи. Минималните ще са от нула до 5 градуса, а дневните - от 8 до 13 градуса. Ще се появи слаб вятър от юг.
Облачността ще бъде незначителна, намаляваща до слънчево време.

В неделя ще бъде доста топло за сезона. Температурите ще бъдат с 10-15 градуса по-високи от най-студената част на зимата и ще бъдат в интервала от десетина до  16 градуса. Облачността ще бъде незначителна преди обяд, но постепенно ще се увеличава с напредването на деня, все още предимно средна и висока.

Топло ще остане и в понеделник, но ще бъде предимно облачно.
Температурите сутрин ще останат без промяна, от 2 до 7 градуса, а дневните стойности ще са от 10 до 15 градуса.

Топло, с положителни температури ще бъде времето и в планините.
Вятърът в Дунавската равнина, отначало слаб, ще се ориентира от североизток и  това ще даде начало  на процес на постепенно понижение на температурите.

В сряда и  четвъртък минималните температури ще са от около 1 до 6 градуса, а дневните от 6 до 11, 12.

Според предварителните прогнози, въпреки понижението на температурите в началото на втората декада на месеца, те ще останат около и дори малко  над обичайните за най-студения период на годината, а съществени валежи не се очакват през повечето дни.