Още преди обяд преваляванията ще спират и над североизточните райони на страната, а облачността ще се разкъсва и намалява.

До края на деня ще има средна и висока облачност, а температурите ще достигнат 15 до 20 градуса. Ще духа слаб вятър от север.

През нощта облачността ще бъде значителна. Ще духа слаб вятър от изток. След полунощ дъжд ще завали в крайните южни райони и около Западна Стара планина. Минималните температури в повечето места ще бъдат от 5 до 10 градуса.

През деня ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, ще духа до умерен вятър от изток. Температурите ще се понижат и ще бъдат от около 10-11 до 15 градуса. Привечер от юг преваляванията ще спрат почти навсякъде, освен в крайните северни райони.

С изключение на южните части на Балканите и Пиринейския полуостров, утре над по-голямата част от континента ще бъде по-хладно от обичайното за края на април. Хладно, с превалявания ще бъде и в Италия, както и в северните части на Балканите, Северна и Западна Европа.

В сряда минималните температури ще бъдат почти без промяна, а дневните ще се повишат и ще достигнат 20 до 25-26 градуса. Това затопляне ще бъде за кратко. От запад облачността ще се увеличава  и ще започнат нови валежи от дъжд, на места придружени и от гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен, по поречието на Дунав - западен вятър.

През нощта срещу четвъртък валежите в западните и централни райони на места ще бъдат значителни.

В четвъртък облачността ще бъде променлива, а превалявания, по-слаби и краткотрайни ще има преди обяд  и около планините. Максималните температури ще  се понижат и ще бъдат предимно от 15 до 20 градуса. В Дунавската равнина ще духа до умерен западен вятър, а в Тракия - южен.

В петък температурите ще са от 18 до 23-24 градуса, а краткотрайни превалявания ще има около Стара планина и на запад. Явленията няма да са значителни.

В събота и неделя ще бъде нестабилно, с краткотрайни превалявания на места главно около и след обяд. Дневните температури ще бъдат близки до обичайните за периода - около и малко над 20 градуса.