Днес ще има променлива облачност., почти без валежи, освен на отделни места в Североизточна България, където е възможно да прехвърчи слаб сняг.

От север нахлува по-студен въздух и  дневните температури ще се понижат спрямо вчера, като ще бъдат от 3 до 8 градуса.

Ще бъде ветровито, с умерен вятър от северозапад  и  север,

По-късно вятърът ще се ориентира от североизток, а до полунощ ще стихне.

През нощта минималните температури ще бъдат от около минус 8 до минус 2 градуса.

Утре ще бъде слънчево, а сутрин на места ще се образуват мъгли. През деня ще се появи вятър от запад-югозапад. Температурите ще бъдат от 4 до 9 градуса.

В петък ще има променлива облачност, по-значителна в северните райони. Ще духа слаб и умерен вятър от запад.  Ще започне повишение на температурите.

Минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3 градуса, а дневните - от 9 до 14.

В събота и неделя ще бъде топло за сезона, с минимални температури от около нула до 5-6 градуса и дневни в събота от 10 до 15, а в неделя от 11 до 16 градуса. На места в низините са възможни и малко по-високи стойности.

В понеделник облачността ще се увеличи. Минималните температури ще бъдат от  1 до 6 градуса, а дневните ще се понижат, но все още ще бъдат над обичайните за месеца, от 8 до 13 градуса.

Вятърът през деня ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен, в Дунавската равнина - временно силен. С него ще нахлува по-студен въздух.

Привечер вятърът ще отслабне.

Според сегашните сценарии, във вторник облачността ще бъде значителна, а дневните температури ще са от 2-3 градуса в Добруджа и Лудогорието до 10-11 в крайните южни райони.  на места ще превали слабо.

Повече подробности относно тази обстановка очаквайте в прогнозите ни през следващите дни.