Днес ще бъде облачно и студено. На много места в страната ще превалява сняг, като в повечето места преваляванията ще бъдат със слаб или умерен интензитет.

Дневните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3 градуса.

В следобедните часове преваляванията ще отслабват и спират.

Облачността ще се разкъсва  и през нощта ще намалява. Минималните температури утре ще са от минус 8 до минус 3 градуса, най-ниски в затворените котловини и ниски места на централната част на страната, където са възможни и стойности до  около минус 10, минус 11 градуса.

През деня ще остане студено, с температури от минус 4 до плюс 2 градуса. Ще има незначителна облачност. В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър.

Най-студено ще бъде в четвъртък сутрин, с минимални температури на места по високите западни полета  и югозападните части до минус 12, минус 13 градуса.

В останалата част на страната минималните температури ще са от минус 9 до минус 4. В Дунавската равнина ще духа до умерен западен вятър и там температурите няма да бъдат толкова ниски.

През деня температурите слабо ще се повишат и ще са от около нула, минус 1 до плюс 4-5 градуса. В Дунавската равнина ще остане ветровито.

В петък минималните температури ще бъдат от минус 6 до плюс 1,2, а дневните - от 3 до 8. Облачността ще бъде променлива, често значителна, а след обяд в северните и най-вече в североизточните райони ще превали слаб краткотраен сняг.

В събота и неделя съществена промяна на времето няма да настъпи. Облачността ще бъде променлива, а температурите - около обичайните за месец декември.