Днес около и след обяд, отначало  в Дунавската равнина ще се появи слаб вятър от югозапад-запад и мъглите и ниската слоеста облачност ще започнат да се разсейват и  разкъсват.

Дневните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса.

 Привечер и преди полунощ вятърът ще се ориентира от запад-северозапад  и ще се усилва. Мъглите в Дунавската равнина ще се разсеят навсякъде. Облачността ще се увеличава  и  на места ще превали дъжд.

Утре от северозапад ще нахлува студен въздух.

Дневните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса, но през деня с нахлуването на арктичната въздушна маса ще се понижават.

Главно над южната половина на страната ще превалява. В следобедните часове валежите ще преминават в сняг и снежна покривка ще се образува в източните и южни  райони на страната.

По-подробни прогнози по този показател очаквайте утре, в понеделник.

Във вторник температурите ще бъдат ниски - по-характерни за месец януари, отколкото за края на ноември, от минус 1 до плюс 4 градуса.

Ще бъде и ветровито. Преваляванията през деня ще спрат навсякъде, а облачността ще се разкъсва  и  намалява.

В сряда сутрин ще бъде студено, с минимални температури от около минус 7 до минус 2 градуса. В котловините и високите полета на югозападната част на страната не са изключени и по-ниски стойности, до около минус 10 градуса.

В сряда ще остане студено, в Дунавската равнина - ветровито. Дневните температури ще са от нула до 5 градуса.

Ще има променлива, често незначителна облачност.

В четвъртък сутрин отново ще бъде студено, с минимални температури в по-голямата част на страната от около минус 7 до минус 2 градуса, по-високи по поречието на Дунав, в местата без снежна покривка, заради слабия  и умерен вятър от запад, който все още ще духа там - до около плюс 1-2 градуса.

Отново  в полетата и защитените от западния вятър места, особено при наличие на снежна покривка, не са изключени и минимуми до около минус 10 градуса.

През деня температурите от запад ще се повишат с няколко градуса спрямо сряда.

Повишението на температурите ще продължи и  в петък, но заради сложната синоптична обстановка, по-конкретни прогнози очаквайте в следващите дни.