През седмицата ни очаква променливо и нестабилно време, с дневни температури от 15 в дните с повече валежи и облаци, но и летни стойности до около 25 градуса.

До края на деня днес над по-голямата част от страната ще има средна и висока облачност, а по-плътни ниски облаци - само на места на северозапад и север. На отделни места в западните райони ще превали краткотрайно, възможно е и да прегърми. Дневните температури ще бъдат от 18 до 24 градуса.

През нощта ще бъде облачно, но почти без валежи. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Минималните температури утре ще са от 9 до 13 градуса.

През деня облачността ще бъде предимно средна и висока, а повече ниски облаци ще има на запад. В западните райони на места ще превали и прегърми, като около Западна стара планина са възможни и по-значителни валежи и локални градушки.

Ще бъде по-топло, особено в централните и източни райони. Дневните температури в страната ще бъдат от около 21 на запад до около 25-26 на места в централните райони на Дунавската равнина и Тракия. Ще бъде ветровито, с умерен и временно силен източен вятър. По брега на морето заради него и все още студената морска вода ще бъде по-хладно.

В Европа най-високи температури ще има на Пиринеите и у нас, на Балканите. Хладно ще бъде над западните райони, а в централните части ще бъде освен по-хладно, облачно, с валежи от дъжд, на места - значителни по количество.

Нестабилно, с краткотрайни валежи, ще бъде у нас времето в сряда. Температурите денем ще се понижат и ще са от 18 до 22 градуса в повечето места.

В четвъртък облачността ще бъде значителна, но краткотрайни валежи ще има само на отделни места и като цяло няма да бъдат съществени. Температурите през деня слабо ще се понижат, до интервал от 15 до 20 градуса.

В петък ще се развива купеста облачност. Ще превали краткотрайно на места в следобедните часове, предимно около Стара планина и в южните райони. Дневните температури ще бъдат от 19 до около 24 градуса.

В съботния ден ще остане сравнително топло, с температури от около 20 до 25 градуса. Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има главно  в планините и полупланинските райони. Там са възможни и локални градушки.

В неделя, според сегашните сценарии, ще бъде нестабилно в по-голямата част от страната. Ще има валежи, гръмотевици, на места - градушки. Дневните температури слабо ще се понижат.