Днес ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, по-значителни над южните райони след обяд. Вероятността за валежи е малка. В Дунавската равнина ще духа западен вятър, който около обяд временно ще се усилва над източната и половина до умерен и силен, а привечер ще отслабне.

Дневните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса.

През нощта в повечето райони ще бъде ясно и почти тихо, а повече облаци ще има над северозападните райони. Минималните температури ще бъдат от около 5 до 11 градуса. Сутрин на отделни места в ниските части на низините и в котловините за кратко е възможно да се образуват мъгли.

Утре ще бъде топло за ноември, с дневни температури от 18 до 23 градуса. Ще се появи висока и средна облачност. В Източна България ще духа слаб вятър от изток.

В сряда през страната ще премине бърз атмосферен фронт. Ще се усили вятърът от северозапад и още рано сутрин в крайните северозападни части ще завали дъжд, който ще обхваща и централните и източни части, но от запад бързо ще спира, последно - вечерта срещу четвъртък в крайните югоизточни части на страната. 

Минималните температури в сряда ще бъдат от 9 до 14, а дневните ще се понижават и най-високите след обяд ще са от 11-14 на запад до 23-24 в крайните източни и южни райони.

Вятърът от запад-северозапад ще бъде умерен и силен през целия ден.

В четвъртък вятърът ще отслабне и ще стихне, а облачността ще намалее до слънчево време, но ще бъде доста по-хладно.

Минималните температури ще бъдат от 2-3 градуса по високите полета до десетина по Черноморието, а дневните в по-голямата част на страната от 11 до 15 градуса.

В петък облачността ще се увеличава и привечер от запад ще започнат нови превалявания от дъжд. Минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще се повишат с градус-два и ще бъдат от 12 до 18 градуса.

В събота денят ще бъде типичен есенен: ще бъде облачно, дъждовно, с почти повсеместни валежи от дъжд в цялата страна. По високите части на планините ще вали и сняг.

Минималните температури ще бъдат от 6 до 11, а дневните - от 10-11 до 15 градуса.

В неделя валежите ще спират, но ще бъде още по-хладно, с минимални температури от около 1 до 6 градуса и дневни от 8 до 13 градуса.