В следващите дни ни очаква динамично и нехарактерно за последния есенен месец време.

До края на деня днес ще остане със значителна облачност. В източната половина на страната ще духа умерен и силен южен вятър. Дневните температури ще са от 18-20 градуса на запад и северозапад до 26 в източните райони.

Привечер от запад ще започнат превалявания, които до сутринта ще обхващат западните и част от централните райони. На изток ще духа умерен и силен южен вятър. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от около 10 градуса на запад до 18-19 в източните и югоизточни райони.

През деня в събота валежите ще обхванат цялата страна, най-късно - Черноморието и на места ще бъдат значителни, придружени и от гръмотевици, но от запад ще започнат да спират. Температурите ще бъдат от 11-14 на запад до 27-29 в източните райони, където до следобеда ще духа умерен и силен, на места временно бурен южен вятър. Привечер вятърът ще отслабва и там и също ще се ориентира от запад-северозапад, а валежите ще спират, последно - преди полунощ срещу неделя по Черноморието.

В неделния ден вятърът отново ще се ориентира от юг и ще бъде до умерен в източните райони. Минималните температури ще са от около 4-5 на запад до 13 по морския бряг, а дневните от 17 до 23 градуса.

През нощта срещу понеделник през страната ще премине бърз атмосферен фронт и отново на места, главно северно от Балкана, ще превали. В понеделник през деня ще има променлива облачност, по-значителна около Стара планина. Минималните температури ще бъдат от 8 до 13, а дневните - отново над обичайните за ноември - от 18 до 22 градуса. В Дунавската равнина ще духа слаб до умерен западен вятър.

Във вторник вятърът ще стихне. Сутрин в низините и котловините ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са от 2-3 до 10 градуса.

През деня ще се появи висока облачност, а дневните температури ще са от 17 до 23 градуса.

Към сряда облачността отново ще се увеличи и от запад ще започнат превалявания от дъжд. Минималните температури ще се повишат, с дневните - слабо ще се понижат.

 

 

 

и