Според поверието, ако на 28, 29 и 30 юли е горещо, зимата ще бъде мека. Второто не е сигурно, но през тези три дни температурите наистина ще бъдат доста високи, особено утре и в четвъртък.

Днес ще бъде слънчево и топло, в низините - горещо, с температури от 30 до 35 градуса, на места до около 36.

Ще духа слаб вятър от северозапад, по морето - бриз. Почти без валежи.

През нощта ще бъде ясно, топло и почти тихо.

Слаб вятър от север-северозапад ще духа само по Черноморието.

Утре сутрин температурите ще бъдат високи — от 16 до 21 градуса, по морето до около 22 - 23.

През деня ще бъде слънчево, със слабо развитие на купеста облачност над планините, но поти без валежи.

Ще бъде горещо, с температури от 32 до 37 градуса, на места и до около 38. Най-високи температури ще има в централната част на Дунавската равнина — между Плевен и Русе, както и на юг, особено в Сандански.

В по-голямата част от страната ще бъде и почти тихо, само по морския бряг ще духа слаб бриз и там температурите ще бъдат с 2-3 градуса по-ниски.

В по-голямата част от Европа времето ще бъде слънчево, топло, на юг — и горещо. Краткотрайни валежи ще има само в крайните източни части.

Балканите и нашата страна са едни от най-горещите места на континента, заедно с Пиренейския полуостров, където температурите достигат 40 градуса. Това може да се случи и у нас в четвъртък, но и да не стане 40, ще бъде доста горещо.

Горещо ще бъде и в четвъртък, когато на места в низините температурите ще достигнат 39 градуса, а не са изключени и отделни райони с 40 градуса.

В петък ще остане горещо, а през почивните дни температурите ще се понижат с няколко градуса и  на места ще превали краткотраен дъжд.