Германският в. "Франкфуртер рундшау" посвещава днешната си уводна статия на лятното часово време, твърдейки че Европейският съюз не трябва да отстъпва от предложението за премахване на смяната на часовото време, съобщи ДПА, цитирана БТА.

Вестникът пише следното: "Когато става дума за (дебата за - бел. ред.) лятното часово време, има аргументи, свързани със здравето, сигурността и вътрешния пазар на ЕС".

"Не всички въпроси могат да бъдат решени", както намеква и председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер, отбелязва изданието.

"Германското правителство е за постоянно лятно часово време, но в Португалия и Испания това би означавало, че слънцето няма да изгрее преди 10:00 часа сутринта. При постоянно зимно часово време обаче утрото ще е настъпило в 03:00 часа сутринта в Източна Полша", изтъква още вестникът.

Според статията няма да е лесно да се намери компромисно решение, но след като очакванията са пробудени, ЕС не трябва да се връща назад (относно това предложение - бел. ред.).

"Предложението да се сложи край на редовната смяна на времето в края на 2021 година изглежда реалистично. ЕС не трябва да си дава повече време", отбелязва в. Франкфуртер рундшау".

ИЗБРАНО