Тази седмица ще ни подари още необичайно топли дни с летни температури. Възползвайте се от тях, защото от средата на месеца предстои захлаждане.

Днес времето ще бъде слънчево, с температури в по-голямата част от страната от 20 до 25 градуса, по-високи в района на Видин и Сандански и по-ниски по морския бряг. Ще духа слаб до умерен вятър от изток.

През нощта ще бъде ясно, с поява на висока облачност над западните и северни райони. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 5 до 10 градуса.

Утре ще бъде слънчево, с незначителна висока облачност. Ще духа слаб източен вятър. Дневните температури ще са от 21 до 26 градуса.

Без промяна остава времето в сряда и четвъртък. Ще бъде слънчево, привечер от запад облачността ще започне да се увеличава. Ще продължи да духа слаб вятър от изток, а дневните температури ще останат без съществена промяна: предимно от около 22 до 26-27 градуса.

В петък облачността ще се увеличи и ще бъде променлива, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще бъде от североизток, слаб, до умерен. Дневните температури ще се повишат още и ще бъдат от 23 до около 28 градуса.

В събота и неделя времето над страната ще бъде частично по-неустойчиво. Ще се развива купеста облачност и на места, главно около планините и в източните райони, ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде предимно слаб до умерен. 

Минималните температури ще се повишат чувствително и ще са над 10 градуса в повечето места - от 10-11 до около 15 градуса, а дневните ще останат без съществена промяна, от около 21 до 25-26 градуса в повечето места, освен в местата с превалявания на изток.

С уговорката, че става дума за предварителни сценарии на моделите, хубавото време с летни температури, което не е обичайно за толкова дълъг период в края на март и първата половина на април, ще се задържи до около вторник идната седмица. След това предстои чувствително и по-продължително захлаждане. Подробности за него очаквайте в следващите дни.