Слънчевото време и синьото небе в голяма част от страната в момента не бива да ви заблуждава. Месец март пое инициативата още преди дни и днес няма да изневери на себе си, макар да не е започнал по календара.

Към границите на страната ни от северозапад приближава студен атмосферен фронт. Още в следващите часове - около обяд, от северозапад облачността бързо ще се увеличи и ще завали дъжд, който на местата с надморска височина над 800-900 метра ще преминава в сняг. С нахлуването на по-студения въздух, краткотрайни снежни заряди при усилване на валежа не са изключени и в по-ниски места, но снежна покривка - значителна или трайна, няма да се образува.

Температурите в ранните следобедни часове в страната ще бъдат от около 3-4 до 10-12 градуса. Ще се усилва вятърът от северозапад.

През нощта ще бъде облачно и ветровито. До около полунощ слаб дъжд ще превалява над крайните източни райони, а слаб сняг ще прехвърча на места в Софийско и другите западни котловини. Ще духа умерен вятър от северозапад, в Дунавската равнина - все още силен. Температурите утре сутрин ще са от минус 4 по високите котловини до плюс 3 градуса. В сутрешните часове и преди обяд, на места в източните и североизточни райони все още ще превали слаб дъжд, в планините - сняг. Вятърът в западната половина на страната ще бъде до умерен от северозапад, а в Източна България ще духа умерен и временно силен северен вятър.

Дневните температури ще бъдат от 5 до 11 градуса. 

В неделя, първият ден на март, температурите ще се повишават. Минималните сутрин около минус 1 до плюс 4, а дневните - от 9 до 14 градуса. Облачността ще бъде променлива, предимно средна и висока, без валежи. Вятърът ще се ориентира от юг, ще бъде слаб, на места в източните райони - до умерен. 

В понеделник ще се затопли още по-чувствително. Минималните температури ще бъдат от около 1 до 6 градуса, а дневните - от 12 до 18. Облачността ще бъде променлива, често - значителна. Около и след обяд над планините и в северните райони на места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще остане слаб, от юг.

Най-топло ще бъде във вторник и сряда, когато дневните температури ще бъдат около и над 20 градуса. Ще духа умерен, в източните райони - временно силен вятър, във вторник - от юг, а в сряда  - от югоизток - юг.

През втората половина на следващата седмица, температурите ще се понижат, но ще остават над обичайните за началото на месец март.