Правителственият мониторинг по сушата в САЩ съобщи, че нивото на водата в двата най-големи калифорнийски резервоара е спаднало до "критично ниски нива", според Independent.

Вестникът отбелязва, че капацитетът на най-големия резервоар - езерото Шаста - е едва 40 %, а на езерото Оровил - 55 %.

Изданието продължава: "Тези числа идват точно когато щатът навлиза в най-сухата част от годината - повечето валежи в Калифорния падат между октомври и април.

Калифорния се намира в третата година на интензивна суша, която се случва на фона на продължаващата от десетилетия "мегасуша" в западната част на САЩ.

Правителственият мониторинг на засушаването отбелязва, че 95 % от територията на щата е засегната от "тежка суша".

Междувременно в. "Вашингтон пост" съобщава, че "[Калифорния] е приела безпрецедентни мерки за пестене на вода, за да се справи с безмилостната суша,"

Hill също засяга темата, като пише, че енергийният регулатор на Калифорния е представил "амбициозен набор от цели за офшорни вятърни централи".

В други новини от САЩ Independent пише за рекордната гореща вълна, обхванала Тексас.

Междувременно Ройтерс съобщава, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ е удължила крайния срок за публично обсъждане на предложението си да задължи регистрираните в САЩ компании да оповестяват редица рискове, свързани с климата, и емисиите на парникови газове".

The Hill допълва, че предложението "ще изисква от публично търгуваните компании да информират инвеститорите как свързаните с климата рискове като суровите метеорологични условия и усилията за ограничаване на използването на изкопаеми горива могат да повлияят на техния бизнес. То също така ще изисква от публично търгуваните дружества да оповестяват собствения си принос към изменението на климата, като ги накара да разкрият информация за това колко техните дейности пряко допринасят за емисиите, които затоплят климата".