Доста динамично време ни очаква праз тази седмица.

Днес ще бъде топло, с температури от 26 до 30 градуса. Ще духа слаб вятър от север  и северозапад, по морето - от източната четвърт.

След обяд ще се развива купеста облачност и в планинските райони на централната и източна част от страната на места ще превали и прегърми. По-значителни явления ще има следобед и привечер и над Североизточна България и Северното Черноморие.

Топлото за май месец време ще продължи и утре. През нощта над повечето места ще бъде ясно и почти тихо. Повече облаци ще има над северозападните райони, но ще остане почти без валежи. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от около 10 до 14 градуса.

През деня ще се развива купеста облачност. Ще бъде топло, с температури от 28 до около 32 градуса. По-хладно, до 22-24 градуса, ще остане по морския бряг.

Късно след обяд и привечер и преди полунощ на места над западните и северни райони ще превали и прегърми.

Утре голяма част от Западна и Южна Европа ще усети близкото лято с високи температури и слънчево време.

По-хладно ще бъде в части от Централна Европа и на изток.

На Балканите остава топло, с температури около 30 и краткотрайни превалявания от летен тип в края на деня и преди полунощ.

През нощта срещу сряда и в сряда от североизток, с умерен и силен вятър, над страната ще нахлуе хладен въздух. Отначало  на север, а по-късно през деня и  над южните райони, на места ще превали прегърми.

Дневните температури в сряда рязко ще се понижат спрямо тези от началото на седмицата и на много места няма да преминат над 14-16 градуса - с около 15 по-ниски от тези от предните дни.

В четвъртък ще бъде слънчево и почти тихо или със слаб вятър от северозапад, Дневните температури ще започнат да се повишават и ще са от 19 до 24 градуса, но сутрин ще бъде доста хладно за втората половина на месец май.

Минималните стойности ще бъдат от 2-3 градуса по високите полета до около 7. В котловините и полетата на запад не са изключени слаби слани.

От петък предстои бързо и чувствително повишение на температурите и в събота и неделя в низините ще имаме температури малко под 35 градуса на някои места.

В неделя и понеделник следващата седмица, предстои захлаждане, но  не толкова рязко като това в сряда. Следете за повече конкретни прогнози в следващите дни.