От утре времето над нашата част на континента ще бъде по-динамично. предстоят и две нахлувания на студен въздух - едно в края на тази седмица и второ - през първата половина на следващата, първите декемврийски дни.

Днес облачността ще бъде променлива, след обяд в процес на увеличение.  Ще бъде топло за последните дни на ноември, с максимални температури от 11 до 16 градуса. В източните райони и планините ще духа слаб южен вятър.

През нощта ще бъде облачно. Около полунощ в Западна и Северна България ще завали дъжд. Утре сутрин минималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина - умерен западен вятър и мъглите навсякъде там ще се разсеят.

Преди обяд утре ще остане предимно облачно. На места ще превали, но слабо. Ще бъде топло за ноември, с температури от 11 до 16 градуса. В следобедните часове облачността ще се разкъсва и намалява.

Преди полунощ в събота от запад на изток ще започнат нови превалявания, които до сутринта в събота ще обхванат централните и южни райони. Минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, а дневните - от 7-8 по високите полета на запад до 12-13 градуса в Дунавската равнина и крайните южни и източни райони. Ще бъде ветровито, със значителна облачност, а дъжд ще превалява предимно в южната половина на страната. 

Ще духа западен вятър, в Дунавската равнина умерен и временно силен.

В неделната утрин ще бъде по-студено, с температури от около  минус 2 градуса по високите западни полета до 3-4 градуса в Източна България и в местата, където вятърът не е стихнал.

Декември ще започне с опит да оправдае реномето си на първи зимен месец и през деня ще бъде осезаемо по-хладно от предишните 2 дни. Максималните температури през първия ден на климатичната зима ще бъдат в тесен интервал, от 4 до 8 градуса в повечето места. Облачността ще бъде променлива, ще духа слаб източен вятър.

В понеделник температурите ще останат без съществена промяна спрямо неделните. Привечер ще се появи западен вятър, който през нощта срещу вторник ще се усили и с него ще започне следващото нахлуване на трансформиран арктичен въздух. 

Сутринта във вторник в западните райони ще превали  дъжд и сняг. В София е възможно да видим първия за сезона сняг, но количеството валеж ще бъде малко и трайна снежна покривка няма да се образува. Допълнителни подробности за процеса в ранните часове във вторник очаквайте в следващите дни.

През деня ще бъде ветровито, почти без валежи и с променлива облачност. Вятърът в Дунавската равнина ще бъде силен, а дневните температури ще бъдат от малко над нула градуса по високите полета, включително в Софийско, до 6-7 градуса в ниските, ветровити части на низините.

В сряда сутрин ще бъде студено, с отрицателни температури на много места в страната, а през деня температурите ще бъдат от 4 до 9 градуса. В низините ще има мъгли.