Днес ще се появи  вятър от югоизток и юг  и температурите ще се повишат. Ще има променлива облачност, предимно средна и висока. Максималните температури ще са от 21 до 26 градуса.

Утре над страната от североизток ще прониква по-студен въздух. Ще бъде облачно, на места ще превали дъжд. Температурите през деня ще са от 12 градуса на североизток, до 20-21 в югозападните райони.

В неделя ще бъде облачно и дъждовно. Минималните температури ще са от 6 до 11, а дневните от 10 до 15 градуса.

В понеделник преваляванията ще спират, а облачността ще се разкъсва. Температурите през деня ще бъдат ор 15 до 21 градуса.

Във вторник и сряда повишението на температурите ще продължи и минималните ще бъдат от 6 до 12, а дневните от 20 до 25, на места до 26 градуса.

Слабо понижение на температурите се очаква към четвъртък-петък, но те ще останат около и малко над обичайните за периода. Облачността ще има дневен ход, като след обяд ще се развиват купести облаци, но вероятността от краткотрайни превалявания е малка.

В планините утре и в неделя облачността ще бъде по-често значителна. Температурите на 1200 метра надморска височина утре  ще бъдат  към 14, а в неделя 8-9 градуса. Ще превалява дъжд, възможни са и гръмотевици. По най-високите части ще вали сняг.