Днес през целия ден над страната ще бъде облачно и дъждовно. На места отново ще паднат значителни валежни количества, Дневните температури ще са от 11 до 17 градуса.

Утре валежите ще спират от югозапад, а облачността ще се разкъсва  и намалява. Дневните температури ще останат в интервала 14 до 19-20 градуса.

В петък ще се появи отново южен вятър, умерен в източните райони и северно от планините. Облачността ще бъде средна и висока, по-значителна на запад. Дневните температури ще са от 15 до 20 градуса, в местата, чувствителни на южен вятър и на изток до 22-23.

Топло, ветровито, с променлива облачност ще остане  и  в събота. Дневните температури ще се повишат още и ще са от  18 градуса  до 24-25 в източните райони и северно от планините.

В неделя температурите ще се понижат и отново ще превалява дъжд.

Привечер срещу понеделник в местата с надморска височина над 900-100 метра дъждът ще преминава в снаг, но ще спира от запад на изток. В понеделник ще бъде по-студено и ветровито. Дневните температури ще са от 8 до 13 градуса. Във вторник и сряда ще остане хладно, с дневни температури от 9 до 15 градуса. Минималните температури сутрин ще са от 1 до 6 градуса и  на места ще се образуват слани.

Повишение на температурите се очаква към края на следващата седмица.