Днес ще остане облачно. С прекъсвания преваляванията от дъжд ще продължат, като след обяд  и оривечер от запад ще отслабват и спират.

Дневните температури ще бъдат от 12, 13 градуса в северозападните райони и високите полета до 22 в Югоизточна България.

Около обяд ще се появи и усили вятър от запад-северозапад, в Дунавската равнина - умерен и  временно силен.


Довечера от запад облачността ще се разкъсва и намалява, през нощта в западните райони до незначителна.Утре ще бъде ветровито.

Дневните температури ще са от 11 до 17 градуса, а минималните - от 7 до 12, по високите полета без западен вятър - с няколко градуса по-ниски.

Облачността ще намалява, като по-значителна ще бъде над крайните северни и североизточни райони.

През нощта срещу петък вятърът ще стихва и минималните температури ще са от 2 до 7 градуса,  отново до около нулата по високите полета и най-ниските части на низините.

В петък ще има незначителна облачност, повече - по Черноморието, където е възможно да превали съвсем слабо. Сутрин на места в котловините и около водните басейни ще се образуват мъгли.

Дневните температури ще са от 14 до 18 градуса, по-ниски в североизточните райони, а малко по-високи, до около 20 градуса в крайните югозападни райони..

В събота и неделя облачността ще бъде значителна, но слаби превалявания са възможни само на места в западните райони, в неделя - и по  Черноморието..  Минималните температури в събота ще са от 3 до 8 градуса, на места - до около нулата, а в неделя ще се повишат с няколко градуса. Дневните температури в събота ще са от 14 до 20 градуса.

В понеделник и вторник от североизток ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще се понижат с няколко градуса. Облачността, ниска слоеста, ще бъде по-често значителна и в понеделник на много места ще превалява дъжд. Валежите ще бъдат слаби, освен на места северно от планините . Над 1700-1800 метра преваляванията ще са от мокър сняг и сняг.