Днес ще бъде облачно. Ще превалява дъжд, като по-значителни валежи ще има над централните южни и югоизточни райони.

Дневните температури ще бъдат от около 8, 9 в северозападните части на страната и високите полета до 13 градуса  на югоизток.

Ще духа слаб и  умерен вятър от изток и  североизток.

 

По-късно след обяд  и привечер валежите постепенно ще прекъсват и спират в по-голямата част  на страната.

Във вторник облачността ще бъде променлива, до незначителна. Повече облаци ще има на северозапад и в крайните източни райони, където не е изключено да превали дъжд.

Минималните температури ще са от 2 до 6 градуса, в местата без източен вятър в централните и западни части на страната до около нула градуса. Там на места ще има краткотрайни сутрешни мъгли.

Дневните температури слабо ще се повишат  и  ще са от 11 до 16 градуса.

Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България - до умерен вятър от изток-североизток.

В сряда ще бъде облачно. Минималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса, а дневните - от 10 до 15.  В югозападните райони преди обяд ще превали дъжд.

В четвъртък облачността временно ще се разкъсва, но в следобедните часове  от запад отново ще се увеличава. Температурите сутрин ще са от 4 до 9 а през деня - от 11 до 17 градуса.

В петък и до края на седмицата страната ни ще попадне в източната периферия на обширна, но плитка циклонална област с център  над западните части на континента. Времето ще бъде по-често облачно, с временни разкъсвания на облачността и превалявания от дъжд, предимно слаби.

Температурите ще се повишат с няколко градуса и през почивните дни минималните ще бъдат от 7 до 12 градуса в повечето места, а дневните - от 14 до 19, на места през втория ден до 20, 21 градуса.