До петък времето остава облачно, със съвсем слаби  превалявания и понижаващи се температури. Минималните ще са от 6 до 11, утре и с 2-3 градуса по-ниски в петък. Временни разкъсвания на облачността ще има в югозападните части на страната. През деня максималните стойности ще бъдат от 10 до 15, по-ниски в петък и северозападните райони.
В събота над голяма част от страната облачността ще намалява и минималните температури ще се понижат до стойности от около нула до 3-4 градуса, като малко по-високи ще остават в местата с облаци, гъста мъгла и по Черноморието. Максималните ще са без съществена промяна.
В неделя и понеделник страната ни попада в далечната периферия на циклон с център над Югозападна Европа и във височина ще започне слаб пренос на по-топла въздушна маса от юг-югоизток. В  ниското този процес отначало почти няма да се усети: ще остане с променлива, предимно средна  и висока облачност, в низините  и котловините с различна по трайност и видимост предиобедна мъгла. Дневните и минималните температури слабо ще се повишат и ще са съответно от 11 до 16 и от 2 до 7 градуса. Ще се появи слаб югоизточен, впоследствие - южен вятър.
Според предварителните прогнози към средата на следващата седмица ще се стопли още малко, но подробности за този процес очаквайте в следващите дни.