Днес ще бъде топло, с променлива облачност, почти без валежи. Дневните температури ще са от 27 до 32 градуса.

Утре облачността ще се увеличи и на места, отначало над западната половина на страната, ще превали и прегърми.  Минималните температури ще останат почти без промяна, а дневните слабо ще се понижат.  

В четвъртък   над източните райони ще се появи умерен, до силен вятър от югоизток. Облачността ще бъде значителна, средна и висока, по-плътна над западните райони и там на места са възможни слаби краткотрайни превалявания. Дневните и минималните температури все още ще остават високи за септември, съответно от 26 до 32 и от 13 до 18 градуса.

В петък вятърът, отначало над северозападните райони, ще се ориентира от северозапад и  с него ще прониква по-студен въздух. В северозападните райони и високите полета температурите ще се понижават и в следобедните часове няма да превишават 20-21 градуса, докато на изток и юг все още ще бъде топло, до 28-29 градуса. Ще бъде облачно, с превалявания над западните и северни части на страната.

В събота ще бъде хладно, като през втората половина на нощта и преди обед преваляванията ще продължат и на места в западните и централни части на страната ще бъдат значителни по количество.Около и след обед валежите ще отслабват и спират. Дневните температури ще са от 18-20 градуса на северозапад и по високите полета, до 25 в югоизточните райони.

В неделя ще има променлива облачност, а дневните температури ще се повишат слабо. Почти без валежи.