Минималните температури сутрин от днес до сряда ще бъдат от нула, минус 1 до 6 градуса, по-високи по морето, а впоследствие ще се повишат с 3-4 градуса. Мъгли и ниска облачност с намаляваща продължителност ще има на все по-малко места. Дневните температури ще бъдат от 13 до 18, през първите дни на седмицата в районите с по-трайни мъгли малко по-ниски. Ще бъде слънчево, с поява на прозрачна висока облачност, която няма да разваля впечатлението от хубавото време.
От четвъртък на много места в страната ще се появи слаб западен вятър, особено в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина. Там мъглите ще се разсеят, дневните температури ще се повишат значително и ще достигнат 19-21 градуса. Мъгливо и малко по-хладно е възможно да остане времето в някои места в районите южно от Стара планина.
В планините условията за туризъм ще бъдат отлични. Ще бъде сухо, предимно слънчево,  с висока облачност и слаб вятър отначало от юг, впоследствие от запад и югозапад. Температурите на 1200 метра надморска височина ще бъдат 12-13 градуса до средата на семдицата, а от петък до неделя ще достигнат 5-16 градуса.
Слънчево и по-топло от обичайното за ноември ще остане времето поне до края на седмицата.