В осем часа сутринта сняг превалява в югозападните и южни райони на страната. Слаб сняг вали в София, Кюстендил, Пловдив и Пазарджик, а умерен - в Сандански и на Рожен в Родопите.
Най-топло е в Ахтопол - плюс 2.6 градуса, а най-студено в Драгоман, почти минус 10 градуса. В останалите райони най-често температурите са минус5, минус 6 градуса, колкото е и в София - минус 6.8 градуса.
Днес преваляванията ще обхващат почти цялата страна. Снегът ще бъде до умерен, освен в Родопите, Странджа и по Черноморието, като в Бургаско, където преваляванията ще са обилни, ще натрупа съществена нова снежна покривка и ще се създадат сложни метеорологични условия.
В североизточните райони снегът ще бъде придружен и от умерен до силен вятър от североизток, който допълнително ще усложнява пътната обстановка. Температурите днес ще бъдат от минус 5 до около нула градуса.
В петък преваляванията ще спират, последно в централните северни и североизточните райони. От запад ще започне намаление на облачността.
Още привечер от югозапад отново ще започне да се заоблачава. Отначало в югозападните райони ще завали слаб сняг, който ще преминава в дъжд. Температурите в съботния ден ще се повишават и около и след обяд ще са от 1 до 6 градуса, все още около и малко под нулата в северозападните райони, където не са изключени поледици. В събота срещу неделя от северозапад ще нахлува по-студен въздух и преваляванията отново ще преминават в сняг, но бързо ще спират, без да натрупат съществена нова снежна покривка.
В неделя ще бъде слънчево, сутрин студено, с температури от минус 8 до минус 3, на места отново до минус 10. През деня максималните ще достигнат стойности от минус 1 до плюс 4 градуса.
От понеделник ще започне  затопляне на времето.
Сутрин минималните ще бъдат от минус 6 до минус 1, по Черноморието до нула, плюс един градус, а максималните от 1 до 6-7 над нулата.
През седмицата затоплянето ще продължи и към средата и максималните ще достигнат стойности от 7 до 11-12 градуса. Ще се повишат и минималните температури, които в средата на седмицата ще бъдат от минус 3, минус два до 2-3 градуса над нулата. По котловините и в ниските места ще се образуват мъгли и там температурите ще остават по-ниски.
Актуалната предварителна прогноза за Коледа е за сравнително топло за сезона време с предимно средна и висока облачност, положителни минимални температури на по-голямата част от територията на страната и дневни от 7-8 до 13-14 градуса.