Днес ще има променлива, намаляваща до незначителна облачност. Температурите ще достигнат стойности от минус 2 до плюс 3 градуса.
Утре сутрин минималните температури ще бъдат доста ниски, от минус 10 до минус 5, в отделни високи котловини до минус 12. През деня ще има променлива облачност, а температурите ще бъдат от минус 4 до плюс един градус. На места, главно в южните райони ще превали слаб сняг. В Дунавската равнина ще духа умерен западен вятър.
В четвъртък температурите ще останат без съществена промяна, като само минималните ще се повишат с градус-два. През деня облачността ще започне да се увеличава и ще завали слаб сняг. Малко по-съществени валежи отново ще има в Рило-Родопската област  и източните и планински райони.
В нощта срещу петък преваляванията ще спират. През деня ще остане студено, с температури в повечето места малко под нула градуса.
В събота ще започне промяна на времето. Поредният средиземноморски циклон отначало ще пренася топли въздушни маси в предната си част и температурите ще започнат да се повишават. Ще завали, като според сегашните прогнози над голяма част от страната валежите е възможно да бъдат от дъжд и при все още отрицателните температури в ниските места са възможни опасни поледици. Доколко такъв сценарий ще се реализира, vremeto.dir.bg ще ви информира, както винаги пръв и най-подробно.
След временно понижение на температурите в неделя, въздушният пренос над страната ни окончателно ще се ориентира от югозапад-запад и в началото на следващата седмица температурите, макар и бавно, от ден на ден ще се повишават. Сутрешните все още ще бъдат ниски, от около минус 7, минус 8 до 1-2 градуса под нулата, а дневните отначало от 1-2 до 7 градуса, като по-ниските стойности ще бъдат в местата с мъгли, най-вече в западната част на Дунавската равнина.
Според сегашните предварителни прогнози, времето на Коледа ще бъде топло, с предимно средна и висока облачност и температури от 6-8 до 12-13 градуса над нулата. Тъй като това е предварителна прогноза за период от десет дни напред, следете актуализациите и анализите ни през следващите дни.