Днес над по-голямата част от страната ще бъде слънчево и с обичайни за сезона температури от 24 до 29 градуса. Повече купеста облачност ще има в следобедните часове главно в централните части на страната, където само  на места около планините е възможно да превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в планините - умерен северен вятър.

Утре вятърът ще отслабне. Ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, без валежи. Дневните температури ще са от 25 до 30 градуса.

В понеделник вятърът  от запад ще се усили и след обяд ще бъде умерен, в Дунавската равнина и силен. Това ще бъде проявление на преминаващ размит атмосферен фронт. Облачността ще се увеличи и ще бъде променлива, но превалявания  са възможни само северно от планините, а по-късно над североизточните райони. Дневните температури ще са от 24 до 30 градуса.

Във вторник и сряда ще бъде сравнително хладно и ветровито, с променлива облачност и температури от около 19-20 по високите полета, вклюително в Софийско, до 25, 26 в крайните южни райони. Ще остане ветровито, с умерен северозападен, а през втория ден - северен и североизточен вятър.

Повишение на температурите ще започне в четвъртък и към петък-събота в низините те отново ще достигнат стойности около и маклко над 30 градуса. Ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, по-значителни по Черноморието и в североизточните райони, като там не са изключени слаби краткотрайни превалявания.