Днес облачността ще се увеличава и през деня ще бъде променлива в по-голямата част на страната, но ще остане почти без валежи. Дневните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса.
Утре е вдругиден облачността ще бъде променлива, по-значителна над югоизточната половина на страната. Там само на места е възможно да превали слаб краткотраен дъжд. Минималните температури ще бъдат от 7 до 12, а дневните ще останат без съществена промяна, от около 14 до 19 градуса.
В петък и събота облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна през втория ден. Температурите ще достигнат 18-23 градуса. В източните райони ще продължи да духа слаб и умерен вятър от изток.
 В района на София до петък облачността ще бъде по-често значителна, с временни разкъсвания преди и около обяд. Утре и в четвъртък не е изключено да превали слаб краткотраен дъжд. Температурите ще бъдат малко по-ниски от тези по време на празниците, от около 18 градуса днес до 16-17 градуса от утре до петък. Сутрин минималните ще са най-често около 8 градуса.
През почивните дни ще започне затопляне и в началото на следващата седмица температурата в столицата ще достигне 22-24 градуса.

В началото на следващата седмица над страната ще се установи влажна, но топла въздушна маса. Преди обяд ще има слънчеви часове, но след пладне на много места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще паднат краткотрайни валежи от дъжд, придружени и от гръмотевици. Минималните температури трайно ще се установят над 10 градуса, а дневните ще бъдат от 20 до 24-25, в отделни дни и малко по-високи. Подробности относно тези процеси vremeto.dir.bg ще публикува своевременно през следващите дни.