Днес ще има променлива облачност. Преди обед все още ще превалява над североизточните райони, но и там преваляванията ще  бъдат в процес на спиране.

Привечер слаби превалявания от дъжд, над 1800 метра - от слаб сняг, ще има в западните райони и западната част на Северна България. Преваляванията няма да бъдат значителни и през нощта ще спрат.

Дневните температури ще са от 11 до 16 градуса. Слабият до умерен западен вятър след обяд ще стихне.

Утре ще има променлива облачност, увеличаваща се от запад. Почти без валежи. Температурите сутрин ще бъдат от нула до 5-6, по Черноморието и  в крайните южни райони до около 10 градуса, дневните от 11 до 17 градуса.

 Ще се появи слаб вятър от юг-югоизток.

В събота минималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса. Още през нощта, отначало  в северозападните райони, ще завали дъжд.

През деня валежите ще обхванат цялата страна. Дневните температури ще са от около 9 в крайните северозападни райони до 18-19 в югоизточните части на страната.

В Южна и Източна България вятърът от юг ще бъде умерен, северно от планините и по билата - силен и  бурен.

Още преди края на деня вятърът ще смени посоката си от запад-северозапад  и  с него бързо ще нахлува студен въздух.

В неделя ще бъде много ветровито.

В Дунавската равнина вятърът ще бъде силен и бурен. Бъдете внимателни!

Преваляванията ще спират още сутринта, но на места в Предбалкана и високите полета не е изключено, преди да спрат,  да преминат в сняг.

Дневните температури ще са от около 5 до 11 градуса.

През нощта срещу понеделник вятърът ще отслабне  и  до сутринта ще спре навсякъде.

В понеделник сутрин минималните температури ще бъдат от около минус 4 до плюс 2-3 градуса. По високите полета и  котловини не са изключени и по-ниски  стойности. В котловините и низините ще се образуват сутрешни мъгли.

През деня ще има незначителна облачност, а температурите ще достигнат 6-11 градуса.

Вторник сутрин ще бъде студено, с минимални температури от около минус пет до нула-плюс 2 градуса. Възможни са и по-ниски стойности на места в инверсионните части на низините и  високите полета!

Дневните температури ще бъдат от 5 до 11 градуса, но в ниските части на низините, където ще се задържат мъгли, ще бъде  по-студено с 2-4 градуса. Това са температури, нормални за месец февруари и  са по-ниски от обичайните за ноември. Очаквайте  по-подробни прогнози за температурите по райони в следващите дни.