Днес   ще бъде слънчево, с минимални температури от 7 до 13 градуса и дневни от 14 до 19.  В Дунавската равнина ще духа слаб и умерен вятър от запад.

Утре и в събота времето ще остане без съществена динамика: слънчево и топло за сезона с минимални температури от 5 до 11  градуса и сутрешни мъгли в низините и котловините. През деня ще бъде топло за сезона с максимални температури от 15 до 20 градуса. В низините и котловините сутрин ще се образуват мъгли. 

В неделя от запад ще започне увеличение на облачността, но превалявания са малко вероятни. Ще се появи слаб вятър от изток и югоизток. Минималните температури ще бъдат от 7 до 13, а дневните - от 14 до 19.

В понеделник и вторник температурите ще останат без промяна. Облачността ще бъде значителна, предимно средна и  висока. Слаб дъжд е възможно да превали в крайните южни и западни райони. Вятърът от изток ще се усили и  в източната част на Дунавската равнина ще бъде умерен.

Към средата на следващата седмица вятърът ще се ориентира от север и температурите ще се понижат с няколко градуса. Облачността ще бъде по-често значителна, но съществени валежи не се очакват.