Утре и в петък ще бъде студено, с незначителна облачност,  на много места до слънчево и без валежи. Температурите утре сутрин ще бъдат ниски: от минус 10 до минус 6, в отделни райони до минус 13, минус 14, а дневните от минус 3 до 2 градуса.
В петък и събота дневните температури ще се повишат слабо и ще са в интервала от 0 до 5 градуса.
В новогодишната нощ почти над цялата страна ще бъде ясно, тихо или със слаб вятър от западна посока и температури малко под нула градуса.
През първите дни на новата година времето ще бъде с температури около обичайните за януари, сутрин от минус 8 до минус 3, а през деня от 0,1 до 5-6 градуса над нулата.
Увеличение на облачността от югозапад и ще започне в неделя и в началото на седмицата, отначало над южните райони ще завали слаб сняг, в Югоизточна България - дъжд и сняг.
В планините до неделя ще бъде предимно слънчево, със слаб западен вятър и повишаващи се температури: на височина 1200 метра от минус 3, минус 4 утре до 1-2 градуса над нулата в неделя. В началото на следващата седмица и там ще се заоблачи и ще завали сняг, а температурите ще се понижат до няколко градуса под нулата.