Днес на места в   низините и котловините преди обяд отново ще има мъгла и ниска слоеста облачност. Температурите ще бъдат от 16-19 градуса в местата с по-трайни мъгли, до 24-26  в полупланинските и хълмистите части на низините над мъгливите райони.. 

Топло за сезона, с температури от 21 до 26 градуса ще остане утре, понеделник. В ниските части на низините ще остане мъгливо и с ниска слоеста облачност. Там ще бъде по-хладно.

Привечер срещу вторник и във вторник от запад ще започне увеличение на облачността и още през нощта от запад ще започнат превалявания от дъжд, които през деня ще обхващат западните и централни части на страната. Температурите ще започнат да се понижават, но ще остава топло за сезона, като същите ще останат в интервала от 20 до 25 градуса. 

В сряда преваляванията ще са предимно слаби, но привечер ще се усилват и през нощта срещу четвъртък ще превалява над почти цялата страна. В следобедните часове, отначало над западната част на Дунавската равнина ще се появи и усилва вятър от северозапад. С него над страната ще прониква по-студен въздух.

В четвъртък ще бъде хладно, с температури от 14 до 19 градуса.  и минимални от 7 до 12.  Над по-голямата част от страната ще продължи да превалява дъжд, освен над крайните западни райони. По-късно през деня и през нощта срещу петък от зьапад преваляванията ще спират навсякъде, без крайните източни райони.

В петък минималните температури ще са от 6 до 11 градуса, а дневните  - от 15 до 20. Над централните и западни райони облачността ще намалява до слънчево време. Облачно, все още със слаби превалявания, ще бъде над източните райони.

Според първоначалните прогнози, през следващия уикенд времето  отново ще бъде слънчево и топло, подобно на това от последните дни, но на малко по-нисък от сегашния температурен фон: най- вероятно между 16-17 и 21 градуса. В низините отново ще се появят мъгли с различна видимост и продължителност, а най-подходящо ще бъде времето в планините: слънчево, значително по-топло от обичайното и подходящо за туризъм.

Според предварителните очаквания на моделите, времето ще се задържи сухо и топло, в низините - мъгливо, в началото на третото десетдневие на месеца.