От днес до сряда над цялата страна ще остане слънчево и горещо, с температури от 31 до 36 градуса, на места до 37, 38. В сряда не са изключени и стойности, доближаващи 40 градуса. Днес и във вторник превалявания са малковероятни, а в сряда в следобедните часове ще се развива купеста облачност и на места, отначало в западните райони ще превали и прегърми. Вечерта и през нощта с умерен и силен северозападен вятър над страната ще нахлуе по-хладен въздух. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, като са възможни и локални градушки и интензивни превалявания, предимно северно от Стара планина. До сутринта в четвъртък студеният фронт ще достигне и източните райони. От запад облачността ще намалява, но ще бъде ветровито и осезаемо по-хладно от предния ден. Температурите ще бъдат в интервала от 27 до 32-33 градуса.

В петък вятърът ще стихне, а температурите ще започнат отново да се повишават, като в края на семдицата ще бъдат от 29, 30 до 34 градуса.

В планините утре и в сряда ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността и топло, с температури на 1200 метра 24-26 градуса. В четвъртък ще захладнее, ще се появи западен вятър и температурите ще бъдат 18-20 градуса. На места ще превали и прегърми. От петък отново ще се затопля до 24-25 градуса в края на седмицата.

По морския бряг до сряда ще бъде слънчево и топло, с температури около 30 градуса. В четвъртък, с достигането на процеса до там, температурите ще се понижат с 3-4 градуса и на места, предимно по северния участък в часовете преди обяд е възможно да превали и прегърми. До края на семдицата отново ще се установи слънчево време, с температури 27-29 градуса.