Днес ще има променлива облачност. На места отново са възможни краткотрайни превалявания. Температурите ще бъдат малко по-ниски от тези през последните няколко дни, но ще остане сравнително топло. в интервала от 12 до 18 градуса.

Утре времето няма да се промени съществено. Краткотрайни превалявания ще има на по-малко  места.

В четвъртък ще се появи и усилва вятър от юг, в планините и източните райони - до силен. В Източна България и северно от планините температурите ще са от 16 до 19-20 градуса, а в западната част на Дунавската равнина -малко над 10 градуса. След обяд облачността от запад ще се вплътнява и над западните райони ще започнат превалявания. През нощта срещу петък ще превалява над югозападната половина на страната и по поречието на Дунав, а през петъчния ден - над южните райони.

В петък вятърът ще се ориентира от северозапад и ще нахлува значително по-студена въздушна маса. Температурите ще се понижават бързо, по-чувствително в Западна и Северозападна България. Там на места е възможно преди спирането на валежите дъждът да премине в сняг, но снежна покривка в ниските места в низините няма да се образува. През петъчния ден преваляванията от запад бързо ще спират. В събота сутрин минималните температури над северозападната половина на страната ще бъдат отрицателни, от минус 3 до нула градуса. На изток стойностите им ще бъдат до плюс 3-4 градуса. Вятърът от северозапад, сутринта силен, през деня ще отслабва, без да стихва напълно. Въпреки доста студената въздушна маса, която ще обхване цялата страна в събота, мартенското слънце ще повиши дневните температури до интервала от 1 до 6 градуса над нулата.

Още през нощта срещу неделя студената въздушна маса бързо ще започне да се изтегля на североизток, но приземните температури през нощта срещу неделя ще бъдат ниски - от минус 4 до плюс 1 градуса. При това, със стихването на вятъра преди изгрева на Слънцето, във високите полета и затворените котловини не са изключени и по-ниски температури, до минус 6, минус 8 градуса. 

През деня в неделя от запад ще се появи висока облачност, а по-късно през деня над южните райони - слаб вятър от югозапад и юг. Дневните температури ще започнат да се повишават и ще са от 5 до 10 градуса, на места до 11-12. 

В понеделник минималните температури ще бъдат от минус 2,, минус 3 до плюс 3, а дневните - от 11 до 16 градуса. До средата на следващата седмица не се предвижда промяна на времето - ще бъде с променлива облачност  и приятни пролетни температури, най-често от 15 до 20 градуса денем. Минималните след вторник също ще се върнат към положителните си стойности, през повечето дни от около 3-4 до 8-9 градуса. Краткотрайни превалявания в следобедните часове са възможни  в средата на седмицата.