Днес ще има променлива облачност. Преди обяд над планините и източните райони ще духа умерен и силен вятър от югозапад и юг. Дневните температури ще са от 14 до 19 градуса. Още преди обяд от северозапад над страната ще преминава атмосферен фронт. Вятърът ще обърне посоката си от запад-северозапад и в Дунавската равнина ще бъде силен. Ще превали краткотраен дъжд, а на места и ще прегърми.

До полунощ преваляванията ще спрат, но ще остане ветровито. Минималните температури утре ще бъдат ор 2 до 8, в южните райони до 9-10 градуса. Утре вятърът ще стихне навсякъде. Ще има незначителна облачност, а температурите ще са от 12 до 18 градуса.

През нощта срещу четвъртък облачността ще се увеличи и ще започнат превалявания от дъжд, които ще обхващат западните и част от северните райони. По-съществени ще са валежите през нощта над Северозападна България, а в четвъртък - в западните и централни райони. Температурите през деня ще бъдат от 10 до 16 градуса, в крайните южни и югозападни райони - с 1-2 градуса по-високи.

През нощта срещу петък валежите ще обхващат  и източните райони и на места ще бъдат интензивни. В петък  ще отслабват и спират. Ще се появи силен, в Дунавската равнина и бурен северозападен вятър Отново съществува опасност от поражения заради силния вятър, затова хората на открито трябва да бъдат внимателни. Дневните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса.

През почивните дни облачността ще остане променлива. Слаби превалявания са възможни в Североизточна България и по Северното Черноморие.В съботния ден вятърът от запад ще отслабне и спре, но ще се появи такъв от североизточна посока - умерен и силен. С него над страната ще прониква студен въздух. Облачността ще бъде променлива. Минималните температури в събота ще са от минус 2 до плюс 3, а в неделя - с градус-два по-ниски. Дневните температури през неделния ден ще са в широк диапазон в посока североизток-югозапад: от 1-2 градуса в Добруджа и Лудогорието до 10-11 в югозападните райони.

Без съществена промяна ще останат температурите в понеделник, но от югозапад  ще започне увеличение на облачността.