Днес облачността ще бъде променлива, до значителна. На места, най-вече в планините и Западна България след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми, но като цяло преваляванията няма да бъдат значителни. Температурите ще бъдат в интервала 26 до 31 градуса, за София около 27.
Утре времето ще остане без съществена промяна. Краткотрайни превалявания ще има на по-малко места, в крайните североизточни  райони, планините и централните части на страната.
В сряда превалявания в ранните следобедни часове ще има над източните райони. Температурите ще се повишат и ще достигнат 28, 29 до 33 градуса, по-високи в южните райони и западната част на Дунавската равнина.
Там ще остане горещо и в четвъртък, когато атмосферата временно ще се лабилизира и на повече места ще превали и прегърми. Температурите в североизточните райони ще се понижат с градус-два.
В петък температурите ще останат между 27 и 32 градуса. Краткотрайни превалявания ще има над и около планините на Западна България.
През почивните дни ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността след обед. Почти без валежи. Температурите ще бъдат между 28 и 33, на места в низините до 34 градуса.