Утре и в сряда ще бъде по-свежо с 3-4 градуса, в сравнение с днешните температури, които на места в низините отново ще приближат плътно 40 градуса. На места в западните и планински райони ще превали и прегърми, но тези явления няма да са масови. превалявания с гръмотевици са възможни и  в североизточните райони към сряда.
От четвъртък до неделя отново ни очаква горещо време, с температури от 32 до 37 градуса.
Моделите не дават надежди за генерална промяна на времето почти до края на месеца: температурите ще останат над обичайните с няколко градуса, въпреки, че в отделни дни ще има временни понижения с 2-3 градуса. Страната ни ще продължи да се намира под влиянието на области на повишено атмосферно налягане и превалявания са малко вероятни, а ако такива има, те ще бъдат локални или незначителни като количество.

С тези температури настоящият месец август се нарежда сред рекордно горещите месеци през последните години. Към настоящия момент средната температура за изминалата първа половина на месеца надвишава нормата с почти 4 градуса, което е много сериозна величина. Изгледите за следващите 7 -10 дни не дават надежда тази аномалия да намалее съществено.