Още днес на места ще започнат превалявания от дъжд, в планините - от сняг. Дневните температури ще бъдат от 1-2 градуса в западните райони до около 10 в Източна България.
Утре от запад постепенно ще прониква студен въздух и преваляванията в по-късните следобедни часове отначало в крайните северозападни райони ще започнат да преминават в сняг. В неделя сняг ще вали в северозападната част на страната, високите полета на Западна България и северните райони без Добруджа и Черноморието. След пладне снеговалежите ще обхванат цялата страна без югоизточните райони, където почти до края на процеса ще вали дъжд, но привечер от югозапад бързо ще спират и към полунощ срещу понеделник ще спрат навсякъде.
Температурите в неделния ден през деня ще бъдат от около нула градуса  по високите полета до 4-5 по Черноморието.
От понеделник ще се установи студено време.  Минималните температури ще бъдат от минус 5 до минус 10 градуса, при изясняване и стихване на вятъра на места в котловините до минус 12, минус 15. Дневните ще бъдат от минус 3 до плюс 2, в някои дни малко по-ниски. Към вторник-сряда в южните райони и главно Рило-Родопската област отново ще превали сняг.
По планините ще бъде студено, ветровито и ще се създадат условия за увеличение на снежната покривка. Температурите на 1200 метра надморска височина в събота и неделя ще бъдат около минус 3, а от понеделник до сряда - минус 5, минус 6, във вторник до минус 8, минус 9 градуса.