След днешния ден с температури, които на места отново ще доближат рекордни стойности за този период на месеца, отначало утре и в четвъртък, а впоследствие в края на седмицата, на две последователни вълни ще застудява.
Температурите днес ще са от 13 до 18 градуса, а минималните утре  отново около и малко под нулата. Ще остане предимно слънчево, с незначителни увеличения на облачността, предимно средна и  висока.
Утре през деня ще се появи северен вятър и температурите, най-вече в Северна България ще бъдат малко по-ниски от днешните. Облачността ще бъде променлива, почти без валежи.
В четвъртък  температурите ще се понижат още малко и ще бъдат от 8 до 13 градуса, по-ниски  в Североизточна България. В петък отново временно ще се затопли с 2-3 градуса.
В Събота и неделя отново ще се усили вятърът от север-североизток и облачността ще се увеличи. Температурите ще се понижават, най-осезаемо в северните и североизточни райони, а по-малко в Южна и Югозападна България.
В началото на следващата седмица температурите ще бъдат около обичайните за февруари: в по-голямата част на страната минималните от минус 6 до минус 1, а максималните - от 1 до 6. В крайните североизточни райони са възможни и малко по-ниски стойности, а в Югозападна България - с 1-2 градуса по-високи. Превалявания отново са малко вероятни, като само на отделни места, предимно северно от планините е възможен слаб сняг.
В планините до края на седмицата ще остане предимно слънчево и почти без валежи, с по-значителни увеличения на облачността по билото на Стара планина. Температурите на 1200 метра надморска височина утре ще бъдат около 2-3 градуса, в четвъртък около нула, а от петък до неделя  - плюс 4-5 градуса. Малко по-студено ще бъде в Централна и Източна Стара планина.

Обръщаме внимание на уважаемите читатели на vremeto.dir.bg, че обстановката в края на тази и началото на следващата седмица ще бъде много динамична, а нашата страна - отново на границата на две много разнородни въздушни маси. Затова следете ежедневните ни анализи и уточнения по прогнозата за времето през следващите дни.