Утре ще се затопли и температурите през деня ще достигнат интервала от 16-17 до 21 градуса, за София около 17-18, в югозападните райони до 22-23. 
Минималните ще останат от 4 до 9. Вятърът в Дунавската равнина временно ще отслабне. Облачността ще бъде незначителна в много райони до слънчево.
В петък облачността ще бъде променлива, временно значителна на места, температурите - почти без промяна. В събота отново ще се появи вятър от северозапад, облачността, главно в планините и североизточната половина на страната временно ще се увеличи. Валежи са малко вероятни. Ще бъде ветровито и температурите в неделя ще се понижат с няколко градуса, по-значително в североизточните райони. 
От понеделник вятърът ще стихва, а температурите ще се повишават.
В планините до събота облачността ще бъде променлива, често значителна. На 1200 метра надморска височина температурите ще достигнат 10-12 градуса. В събота на места е възможен слаб краткотраен дъжд.  В неделя облачността ще намалее, но температурите ще се понижат с 4-5 градуса. От понеделник и там ще се затопля и към средата на седмицата температурите ще бъдат около и малко над 10 градуса.