Температурите днес ще бъдат от 27 до 32 градуса, за София - около 28. След обяд ще се развива купеста облачност, но краткотрайни валежи са възможни само в планините и то на съвсем малко места. 
Утре и вдругиден ще бъде горещо, с температури от 29 до 34 градуса.
С няколко градуса по-хладно ще бъде в понеделник, когато северно от страната ни ще премине неособено добре изразен на наша територия атмосферен фронт. Възможни са краткотрайни превалявания през нощта срещу понеделник и в понеделник, а вятърът от запад ще се усили.
От вторник-сряда отново ще се установи горещо време, като в низините през някои дни температурите е възможно да достигнат 35-36 градуса.
Следващо краткотрайно захлаждане моделите предвиждат за края на следващата седмица, но конкретна прогноза за толкова дни напред може да бъде дадена само като предварителен сценарий. Vremeto.dir.bg ще ви нформира своевременно през следващите дни за тези процеси.
В планините през предстоящите почивни дни ще има много добри условия за туризъм, със слънчево и топло време и температури на 1200 метра надморска височина около 22-23 градуса. В неделя срещу понеделник най-вече в Стара планина ще превали и прегърми,а вятърът от запад ще се усили. Температурите в понеделник ще се понижат и ще бъдат към 17 градуса, но впоследствие бързо ще се затопли отново до 23-24 градуса в средата на седмицата.
По морския бряг ще бъде топло и слънчево през целия период, с изключение на понеделник, когато по северния участък е възможно да превали и прегърми. Дневните температури там ще са от 26 до 30 градуса, а температурата на морската вода - около 23, през следващата седмица и до 24 градуса.