Днес над Западна и Централна България ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността и температури от 30 до 35 градуса, в Югозападна България до 36. В източната половина от страната атмосферата ще бъде по-неустойчива и там ще се развива купесто-дъждовна облачност и  на места ще превали и прегърми. Не са изключени локални по-интензивни валежи и градушки.

От четвъртък до събота над цялата страна ще бъде слънчево и горещо, с температури от 32 до 37, в югозападните райони до 38-39 градуса.

От неделя до вторник ще остане горещо, но след обяд над западните райони ще има развитие на купеста облачност и главно над планините и около тях не са изключени краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици.

В София ще бъде слънчево и горещо, с температури около 32-33 градуса.

Слънчево и топло ще остане и в планините. Температурите на 1200 метра надморска височина ще бъдат от 23 до 26 градуса. До петък ще бъде сухо, а от събота над планините на Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и  в следобедните часове на места ще превали и прегърми. Повече явления и с по-голяма интензивност ще има в началото на следващата седмица.