Днес ще остане топло за сезона и все още предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Само  на места над планините е възможно да превали краткотраен дъжд. Температурите ще са в интервала от 29 до 34 градуса, за района на София около 30.

Утре и в понеделник облачността ще бъде незначителна, но в следобедните часове на повече места в западните и планински  райони има вероятност за краткотрайни валежи. Температурите ще се понижат още малко и ще бъдат от 26 до 31 градуса.

Вечерта в понеделник и през нощта срещу вторник ще настъпи съществена промяна на времето.

От северозапад към страната ни ще приближава циклон, под чието влияние облачността ще се увеличи и отначало над западните райони ще започнат превалявания от дъжд. Във вторник преваляванията ще обхванат западните и част от централните райони, като на места ще бъдат интензивни и продължителни. Температурите ще се понижат чувствително и по високите полета на Западна България и в северозападните райони няма да превишат 19-20 градуса, а в страната ще са от 20 на запад до 25, 27 в крайните източни райони. По-късно през деня ще завали и над Южна България.

В сряда валежите ще продължат над южните райони, а по-късно от северозапад ще отслабват и спират. Ще остане хладно, в сравнение с тази седмица, с температури основно в интервала от 20-21 до 26 градуса.

В четвъртък валежите от северозапад ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява.

До края на седмицата ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността след обяд. Температурите ще се повишат слабо и ще бъдат около обичайните за септември, от 23 до 28 градуса.

През следващите дни обстановката над Балканите ще бъде особено динамична и във връзка с очакваните на места сериозни валежи  vremeto.dir.bg ще актуализира информацията във връзка с прогнозите на световните метеоцентрали за нашия регион.