Температурите тази сутрин са в широк интервал: от минус 2 до нула градуса в Североизточна България, а в района на Петрич и Сандански те достигат 10 градуса. В по-голямата част от останалите райони са от 4 до 6 градуса.

Днес студеният въздух ще обхваща цялата страна. Понижението на температурите ще продължи. Почти без валежи, като съвсем слаби превалявания са възможни в крайните югозападни райони и по Черноморието.

В събота и неделя ще бъде ветровито и студено, с променлива облачност и температури през деня от 3 до 8 градуса. Минималните температури също ще се понижат и ще са от минус 5 до около нула градуса. Слаби превалявания са възможни в Предбалкана и североизточните райони.

В началото на следващата седмица дневните температури ще се повишат съвсем слабо, но ще остане студено. Вятърът ще отслабне и минималните температури при стихване на вятъра и ясно време е възможно да се понижат  в някои котловини и ниски места до минус 6, минус 7 градуса.

Подобрение на времето ще настъпи към средата на седмицата, като първоначално ще се повишават дневните температури и в края на седмицата те ще бъдат от 8, 9 до 14 градуса, а минималните от минус 3 до плюс 2 градуса.

Много студено и ветровито ще бъде през предстоящите почивни дни в планините, с температури от минус 3 до минус 1 градуса на 1200 метра. Въможно е да прехвърчи слаб сняг, но съществени валежи не се очакват. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Повишение на температурите в планините се очаква към вторник, когато вятърът ще се ориентира от северозапад-запад и те ще достигнат 3-4 градуса на 1200 метра надморска височина.