Днес ще има променлива, преди обяд на места намаляваща до незначителна. Следобед и привечер ще има увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Дневните температури ще достигнат 14 до 20 градуса.

През нощта от запад облачността ще се увеличава и утре ще бъде значителна в централните и западни райони. След обяд от запад ще запонат превалявания от дъжд. Минималните температури утре ще са от 5 до 10 градуса, а дневните от 14 до 19, на места до 21 градуса.

В сряда страната ни ще попада под влияние на средиземноморски циклон. Ще бъде облачно и ще превалява дъжд, като на места отново ще паднат значителни валежни количчества, Дневните температури ще са от 11 до 17 градуса.

В четвъртък валежите ще спират от югозапад, а облачността ще се разкъсва  и намалява. Дневните температури ще останат в интервала 14 до 19-20 градуса.

Предварителните прогнози очакват по-хладното време с превалявания да продължи и в началото на следващата седмица.

В петък ще се появи отново южен вятър, умерен в източните райони и северно от планините. Облачността ще бъде средна и висока, по-значителна на запад. Дневните температури ще са от 15 до 20 градуса, в местата, чувствителни на южен вятър и на изток до 22-23.

Топло, ветровито, с променлива пблачност ще остане  и  в събота. Дневните температури ще се повишат още и ще са от  18 градуса  до 24-25 в източните райони и северно от планините.

В неделя температурите ще се понижат и отново на много места ще превалява дъжд.