Днес  дневните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса. Минималните температури в момента са между 2 до 7 градуса. Облачността ще бъде значителна преди обяд, в следобедните часове ще има разкъсвания. Превалявания, слаби и краткотрайни, са възможни в западната половина на страната.

 

Утре денят ще започне с ясно и предимно слънчево време. По високите полета и котловини е възможна слаба слана, при минимални температури за страната от 2 до 6 градуса, на места до около нула, плюс 1. Около и след обяд облачността ще се увеличава и  на много места ще превали и прегърми. Дневните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса, в отделни места до 19.

В четвъртък отново ще има краткотрайни превалявания, но на по-малко  места и с по-нисък интензитет. Минималните температури ще се повишат чувствително и ще бъдат от 6 до 11 градуса. Дневните  ще достигнат 14-19, на места до 20-21 градуса.

 

В петък и събота ще бъде още по-топло, с температури от 18 до 23 градуса. Ще се повишават и минималните температури, които в петък ще бъдат между 4 и 9 градуса, а в събота - от 7 до 12. В петък ще бъде слънчево, а в събота около и след обяд ще се развива купеста облачност и на места ще превали и прегърми.

В неделя от североизток ще проникне малко по-студен въздух и дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса, до интервала 15-20, само на места до 21-22 градуса. Облачността ще бъде променлива, увеличаваща се в следобедните часове. Тогава  и през нощта срещу понеделник ще започнат превалявания от дъжд, които ще продължат в понеделник. Преваляванията няма да са обилни както тези при процесите от последната седмица.

В понеделник ще бъде по-хладно, с температури от 12 до 17 градуса, минимални от 4 до 9. Все още ще превалява, като през деня и нощта срешу вторник преваляванията ще спират. Във вторник ще бъде почти без валежи, температурите ще са от 13 до 18-19 градуса. 

От сряда, според сегашните предварителни прогнози ще се установи по-дълъг период с предимно сухо време и повишаващи се от ден на ден температури.