Минималните температури тази сутрин са от 1 до 6 градуса. Дневните ще достигнат 5-10 градуса, в южните райони до 11-12. Слабите превалявания от дъжд ще спират около и след обяд, отначало над северните райони.

Ще се появи източен вятър и с него ще прониква по-студен въздух. Утре минималните стойности ще бъдат от минус 6 до минус 1, а дневните ще са от 1 до 6 градуса. Облачността ще бъде незначителна, като повече облаци ще има над западните райони. В котловините и на места в низините ще се образува мъгла и ниска слоеста облачност. В сряда съществена промяна на времето няма да настъпи. Минималните температури ще са с градус-два по-ниски, а дневните от 2 до 7,8 градуса. Мъглите ще бъдат по-трайни и на повече места.

В четвъртък ще се появи западен вятър и мъглите в Дунавската равнина ще се разсеят, а минималните температури ще се повишат и ще са от минус 4 до плюс 1. По-ниски ще останат в защитените от вятър места на юг от Стара планина. През деня ще бъде слънчево, с дневни температури от 5 до 10 градуса. В петък вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток. Температурите през деня ще останат без съществена промяна.

В събота ще се появи и усилва вятър от северозапад, с който над страната ще започне да нахлува арктичен въздух. Облачността ще бъде променлива, на места северно от планините и в североизточните райони ще превали краткотраен сняг, но съществени валежи по този процес не се очакват, според актуалните прогнози на моделите. Минималните и дневните температури няма да се различават съществено и ще бъдат от минус 4 до плюс 2, само  в крайните източни и южни райони до 3-4. В Дунавската равнина ще духа умерен и силен северозападен вятър.

В неделя ще остане ветровитои студено, с променлива облачност. Минималните температури ще бъдат между минус 6 и минус 1 градуса. Дневните ще достигнат стойности от около минус 1 до 5, в югозападните райони 6 градуса.