Днес ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще бъде топло, в низините горещо, с температури от 27 до 32 градуса.
Утре от запад ще започне да се заоблачава и още около обед в югозападните, а след пладне и на места в западната част на страната, ще превали и прегърми. Температурите ще останат почти без промяна, освен в крайните западни райони, където ще се понижат с 2-3 градуса спрямо днешните.
В петък и събота облачността ще бъде променлива, през втория ден значителна. На много места ще превали дъжд, но значителни количества са вероятни само в крайните западни и планински райони. В по-голямата част от страната преваляванията ще бъдат слаби. Температурите ще се понижават и в петък ще са от 21 до 26 градуса, а в събота от 19 до 24, 25. В петък и събота ще се появи умерен, в Североизточна България и по Черноморието временно силен изток-североизточен вятър.
В неделя ще остане предимно облачно, с временни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще отслабва, а по-късно ще стихне. Температурите ще останат без съществена промяна.
В понеделник и през първата половина на следващата седмица ще има незначителна облачност. Температурите слабо ще се повишат и ще бъдат от 22 до 27 градуса.