Под влияние на проникващ от северозапад по-хладен въздух, днес след обяд, привечер  и през нощта срещу събота, от запад ще настъпи лабилизация на атмосферата.

Над по-голямата част от страната през деня облачността ще бъде незначителна или намаляваща до слънчево време.

В западните райони още около обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и там на места ще превали и прегърми.

Най-интензивни ще бъдат явленията довечера и през нощта, когато в западните райони, включително Софийско, са възможни интензивни гръмотевични бури и градушки.

Дневните температури ще бъдат от 28, 30 градуса в крайните западни райони, до 35, 36 на юг и изток.

Утре времето ще остане неустойчиво над западната половина на страната.

Там отново на места ще превали и прегърми. Температурите ще се понижат с няколко градуса и ще бъдат от 24, 25 на запад, до 33, 34 градуса в източните и югоизточни райони.

Постепенно стабилизиране на атмосферата ще настъпи в неделния ден, но ще бъде по-хладно, с температури от 25 до 32 градуса.

През първата половина на следващата седмица в следобедните часове на отделни места ще превали краткотраен дъжд, но явленията ще бъдат главно около и над планините.

Температурите ще са без съществена промяна - около или  малко под обичайните за юли, от 27 до 32 градуса.

Постепенно завръщане на горещините ще започне в средата на седмицата  и втората и половина - към четвъртък-петък.

Времето ще бъде подходящо за море през повечето дни, докато за планински туризъм, особено в планините на Западна България и най-вече в съботния ден, то ще бъде опасно: със силни гръмотевични бури, внезапно усилване на вятъра  и поройни краткотрайни дъждове.